
Lækker pastasalat a la caprese salat, – saftige cherry tomater, den lækreste marinade og cremet mozzarella.
caprese pastasalat kan serveres som tilbehør til grillen, stegt kylling eller som en måltidssalat med eller uden kød, og et stykke brød eller lignende til.
Resterne af pasta salat er perfekte til madpakken.

Caprese pastasalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g pasta (ukogt vægt)
- 250 g cherrytomater, halveret
- 1-2 avocadoer, skåret i tern
- 1 bøffel mozzarella (eller burrata)
- Evt. 2 håndfulde ruccola, mikrogrønt eller lignende
Marinade
- 100 g soltørredetomater, finthakket
- 3/4 dl oliven olie (brug også gerne olien fra de soltørrede tomater)
- 2 håndfulde basilikum, finthakket
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- 80 g parmesan, fintrevet
- Salt og peber
- Frisk basilikum til toppen
Sådan gør du
Marinade
- Rør ingredienserne til marinaden sammen og smag til med salt og peber.Stil til side og lad den trække mens salaten laves.
Caprese pastasalat
- Kog pastaen som beskrevet på posten og skyl derefter i rigeligt koldt vand. Lad pastaen dræne godt i en sigte.
- Bland pastaen med marinaden i en stor skål, og vend derefter de halverede tomater i.Bruger du ruccola eller mikrogrønt vendes det også i salaten nu.
- Anret i en tallerken, og top salaten med avocadotern og mozzarella.Jeg "'åbner"' gerne mozzarellaen og plukker et par stykker af og lægger rundt omkring på tallerkenen, men lader den ellers ligge på midten. Men det gør du præcis som du foretrækker. Er der mere marinade i bunden af skålen, hældes det ud over mozzarellaen.
- Top med masser af frisk basilikum og friskkværnet peber.

Super lækker sommersalat!!
Hej Karen
Hvor er det godt at høre altså, – tusind tusind tak:)
Kh Dianna
Vores favorit pasta salat herhjemme og der skal helst laves så meget at der er rester
Til madpakken dagen efter
Hej Gitte
Åhhh hvor er du sød altså, tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Og den får selvfølgelig 5 store ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Tusind tak <3