Langtidsstegt lammekølle - Opskrift på den perfekte lammekølle

Langtidsstegt lammekølle

Langtidsstegt lammekølle
Opskrift på saftig langtidsstegt lammekølle.
Langtidsstegt lammekølle - Opskrift på den perfekte lammekølle

Langtidsstegning af lammekølle, – en fantastisk måde at tilberede en lammekølle på. Kødet forbliver saftigt, det bliver mørk og lækkert og med masser af smag.
Denne langtidsstegte lammekølle er smurt med en lækker marinade af ramsolie, friske urter, hvidløg og citron, – det giver en skøn smag til kødet.
Fremgangsmåden sikrer et fantastisk resultat, – og en lækker rosastegt lammekølle.

Langtidsstegt lammekølle - Opskrift på den perfekte lammekølle

Langtidsstegt lammekølle

Opskrift på saftig langtidsstegt lammekølle.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.57 fra 32 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Grill, Påskefrokost, Påskelam
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal6 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1

    Lammekølle på ca 2 kg

Marinade

  • 1 dl rapsolie
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 6 kviste timian, bladene heraf
  • 4 kviste rosmarin, bladene heraf
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 120 grader, almindelig ovn.
  • Bland alle ingredienserne til marinaden og blend det til en ensartet masse, - smag til med salt og peber.
  • Rids lammekøllen i tern i fedtlaget, og krydr hele lammekøllen med salt og peber.
  • Pensl stegen med marinaden, - er der rester, så gem deme og pensl en ekstra gang under tilberedningen.
  • Sæt en bradepande med 1 liter vand i ovnen, og placer lammekøllen på en rist herover.
  • Steg lammekøllen i ca. 4-5 timer, eller til den når en kerne temperatur på ca. 62-65 grader i midten af stegen, - så har du en perfekt rosastegt lammekølle når den har trukket.
  • Lad lammekøllen hvile i minimum 15 min. inden den skæres ud og serveres.

Kommentarer

  1. Pingback: Coleslaw - Opskrift på den lækreste coleslaw, nem og hurtig

  2. Carsten Dippel Aagaard

    Hvo er opskriften på marinaden!??? Ville rigtig gerne prøve at lave denne opskrift, men jeg tør simpelthen ikke bruge den uden alle ingredienserne til den. Og der mangler altså hele afsnittet om marinaden. Synd!

    • Hej Carsten

      Det lyder underligt du ikke kan se den, – for den ligger altså på opskriften.
      Under lammekøllen står der ingredienserne til marinaden (olie, hvidløg, urter mv.) som skal blendes og løbende smøres på lammekøllen under tilberedning, – som det står i fremgangsmåden. Kan du finde det? 🙂

      Lad mig høre, ellers kan jeg skrive det her:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. elisabeth

    Jeg kan heller ikke finde marinade opskrift… Sorry! Vil I sende mig den? På forhånd tak!

    • Hej Elisabeth

      Ingredienserne til marinaden er de ingredienser der står under lammekøllen, – har lige sat en overskrift på, så det er mere tydligt 🙂
      Lad mig endelig høre hvis det fortsat ikke giver mening:)

      Rigtig god fornøjelse med det og god påske:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  4. Charlotte

    Vi kaster os ud i lammekølle for første gang og din opskrift lyder super lækker. Tror du at den kan laves i slow cooker istedet for ovn?

    • Hej Charlotte

      Åhh hvor lyder det dejligt 🙂
      Uha jeg har faktisk ikke meget erfaring med en slow cooker, – men hvis temperaturer stille som ovnen kan jeg bestemt ikke forestille mig det ikke skulle blive virkelig lækkert:)

      Rigtig god fornøjelse og glædelig påske:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  5. Hej Charlotte,
    Hvilken temperatur skal ovnen stå på hvis jeg kun har 3-3,5 timer? Jeg skal lave tre lammekøller og jeg kan først gå igang kl. 16 ca.
    Venlig hilsen
    Tove

    • Hej Tove

      Det kommer selvfølgelig an på størrelsen af lammekøllerne, – men jeg tænker at 150 grader i 3 – 3 1/2 time vil være fint. Men ellers brug et stegetermometer så du er sikker på de ikke bliver under/over tilberedt:)

      Rigtig god fornøjelse og god påske.

      De bedste hilsner
      Dianna

  6. Tanja Walsh

    Hold da op en super opskrift. Smagte så godt.
    Den skal laves igen og igen

  7. Jes Brinch

    5 stars
    Mums – Elsker lammekølle

  8. Cecilie

    Hej Dianna,
    Jeg skal igang med at lave lammekølle i dag og er blevet inspireret af din opskrift. Har ladet køllen ligge i marinaden siden i går, og smider den i ovnen her kl 12. Men hvad tænker du om at lægge den i en bradepande med noget rødvin ved i stedet for en rist over vand? Så man kan bruge det til en sovs bagefter. Eller bliver det ikke så godt, nu hvor den er marineret?
    Mange hilsner Cecilie

    • Hej Cecilie

      Hvor er jeg ked af jeg ikke nåede at svare på din besked, – håber du fandt ud af det.
      Jeg har aldrig prøvet det med rødvin selv, fik du mon prøvet det? 😉

      Kh Dianna

  9. Linda gunneklev

    Hej
    Har du prøvet at lave den udbenet ? Det er mere ifht stegetiden ? Mvh linda

    • Hej Linda

      Åhh det har jeg desværre ikke prøvet 🙂
      Men i med et stegetermometer, – så kan det ikke gå helt galt 🙂

      Kh Dianna

  10. Ann-Beth Nielsen

    Hvad vil du servere til. Er helt tom for ideer

    • Hej Ann-Beth

      Je kan varmt anbefale at servere den med mine flødekartofler med salvie o vesterhavsost, super lækkert.
      Derudover ville jeg servere en frisk salat, måske græsk salat og evt. en tzatziki.

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)