Bagt pighvar - Opskrift på pighvar med grønt og hollandaise

Bagt pighvar med sommergrønt og hollandaise

Bagt pighvar med sommergrønt og hollandaise
Bagt pighvar med sommergrønt og den bedste hollandaise.
Bagt pighvar - Opskrift på pighvar med grønt og hollandaise

Bagt pighvar med nye danske kartofler, grønne asparges, gulerødder og hollandaise. Frisk og skøn forårs og sommer ret med en mild og elegant smag, – den får simpelthen solen til at skinne.
Bag pighvaren i ovnen med grønt og hvidvin, eller gør som jeg gjorde denne gang, – på grillen. Fremgangs måden er 100% den samme, der er kun varmekilden til forskel.
Bagt pighvar med hollandaise er ganske nemt at lave, – fisken passer sig selv i godt 45 minutter, – og i mellemtiden kan kartofler, grønt og hollandaise tilberedes.

Bagt pighvar - Opskrift på pighvar med grønt og hollandaise

Bagt pighvar med sommergrønt og hollandaise

Bagt pighvar med sommergrønt og den bedste hollandaise.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.89 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Fisk, Pighvar, Sommermad
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1

    hel pighvar på ca. 2 - 2 1/2 kg

  • 2

    gulerødder (de tilberedte stykker bruges til anretning)

  • 1

    porre, - kan evt. erstattes af 4 forårsløg

  • 1

    citron, halveret

  • 1 bdt

    bredbladet persille

  • 1 bdt

    dild

  • 1 1/2 dl

    tør hvidvin

  • 60 g

    smør

  • Flage salt

  • Citronpeber (eller almindelig peber)

Hollandaise

  • 250 g

    smør, - gerne klaret

  • 70 g

    æggeblommer

  • 1/2 dl

    hvidvin

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 4 spsk

    af saften fra fiskepakken eller fiskefond

  • 1 nip

    salt

Derudover

  • 1 kg

    små kartofler

  • 1 bdt

    friske grønne asparges

  • Friske krydderurter til pynt

  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Bagt pighvar

  • Skyl og rens fisken grundigt, og dup den tør med køkkenrulle eller et viskestykke.
  • Skær gulerødder og porrer i skrå skiver på ca. 1 cm i tykkelsen.
  • I et stort ovnfast fad lægges kviste af bredbladet persille, dild samt gulerødder og porre stykker. Drys med rigeligt flagesalt samt citron peber, og læg fisken ovenpå.
  • Læg et snit langs ryggen på fisken, det skal kun lige gå gennem skindet.
  • Drys med flagesalt på skindsiden og læg ligeledes store kviste bredbladet persille samt dild på toppen.
  • Pres citronen ud over fisken og læg resterne af citronen sammen med fisken.
  • Læg klatter af smør ud over hele fisken, og drys igen med lidt citron peber.
  • Hæld hvidvinen i bunden og pak nu staniol ind over fisken så den lukker helt tæt.
  • Bag pighvaren over indirekte varme på grillen ved ca. 175-180 grader i ca. 45 min.
    Bages fisken i ovnen er det samme fremgangsmåde som ovenfor.
    Vær opmærksom på at tilberedningstiden er vejledende. Tykkelsen på fisken kan ændre på tilberedningstiden, og ovne varmer meget forskelligt. Tjek derfor altid at fisken er tilberedt som ønsket når den tages ud af ovnen. Dette gøres bedst langs benet i ryggen.

Hollandaise

  • Smelt smørret ved svag varme og stil det til side.
  • Pisk æggeblommer sammen med fiskefond i en anden gryde over svag varme til massen bliver lys og luftig.
  • Tilsæt smørret lidt ad gangen og pisk det godt ind i saucen og pisk derefter hvidvinen ind i saucen. Sluk for varmen og smag saucen til med citronsaft, salt og peber.

Derudover

  • Rens kartoflerne for urenheder og kog dem derefter i rigeligt letsaltet vand i 5-6 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække i vandet i 15-20 min. og hæld derefter vandet fra.
  • Overhæld de grønne asparges med kogende vand, giv dem lidt salt og lad dem trække i 3 min. Skyld dem derefter i koldt vand og skær dem ud i mine skrå skiver.

Anretning

  • Skær 4 fine stykker af fisken og placer dem på tallerkener.
  • Læg kartofler ved siden af sammen med stykker af gulerod (fra tilberedning af fisken, de har masser af smag og skønt bid) og de grønne asparges snitter.
  • Overhæld med hollandaise, pynt med urter og server med friskkværnet peber.

Noter

Vi tilbereder vores hollandaise på vores Thermomix, det er super nemt og saucen holder temperaturen. Alle ingredienser hældes i mixeren, den sættes på 50 grader og piskes på mixeren når ingredienserne er smeltet sammen, super nemt og den skiller aldrig.
Bagt pighvar - Opskrift på pighvar med grønt og hollandaise
Bagt pighvar – Opskrift på pighvar med grønt og hollandaise
Bagt pighvar - Opskrift på pighvar med grønt og hollandaise
Smuk og enkelt anretning, – der skal ikke så meget til, og det smager fantastisk.

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Bagt pighvar - Opskrift på hel bagt pighvar med urter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)