Hjemmebagte pitabrød - Opskrift på lækre pitabrød

Hjemmebagte pitabrød med fyld

Hjemmelavede pitabrød
Opskrift på lækre hjemmebagte pitabrød med fyld og creme fraiche dressing.
Hjemmebagte pitabrød - Opskrift på lækre pitabrød

Lækre hjemmebagte pitabrød, med fyld af forskelligt grønt og rester af en kalvefilet, – stegt på panden med grønt og krydderier, og selvfølgelig en lækker hjemmelavet creme fraiche dressing.
Det er nemt og hurtigt at gå til, og børnene elsker, at de selv kan få lov at sidde og fylde deres pitabrød med forskelligt grønt og kød.

Opskriften herunder er på hjemmebagte pitabrød og en lækker hjemmelavet creme fraiche dressing, – de kan fyldes med præcis det du har liggende i køleskabet eller fryseren.

Hjemmebagte pitabrød - Opskrift på lækre pitabrød

Hjemmelavede pitabrød

Opskrift på lækre hjemmebagte pitabrød med fyld og creme fraiche dressing.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Comfortfood, Hurtig mad, Restemad, Sommer mad
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Pitabrød

  • 25 g

    gær

  • 3 dl lunken vand - du kan også bruge mælk
  • 450 g

    hvedemel

  • 1 spsk

    olie

  • 1 tsk

    sukker

  • 1 tsk

    salt

  • Evt. durum eller semola

Creme fraiche dressing

  • 3 dl

    creme fraiche

  • 1/2 dl

    mayonnaise (jeg bruger Helmanns)

  • 2 tsk

    citronsaft, friskpresset

  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 bdt purløg, finthakket - ca. 1 dl
  • Salt og peber

Derudover

  • Kødrester, falafel eller lignende

  • Forskellig grønt

Sådan gør du

Pitabrød

  • Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt sukker og olie.
  • Bland mel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, - rør dejen, gerne på maskine, til den har en lækker ensartet konsistens og slipper skålens sider. Det tager ca. 6-8 min. på røremaskine.
  • Saml dejen til en glat og rund kugle, spænd den gerne lidt op, - evt. med lidt mel på hænderne.
  • Læg den tilbage i skålen, og stil den til hævning med film og et klæde over, et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
  • Del dejen i 6 lige store stykker, tril dem til boller, og spænd dem gerne lidt op.
  • Læg dem på køkkenbordet et spækbræt eller lignende, og lad dem efterhæve med et klæde over i ca. 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 230 grader varmluft, og stil 2 plader i, og lad dem varme med op.
    *Har du et bagestål vil jeg anbefale at bruge det, og så kun bage 2-3 brød ad gangen. Varm det med op i ovnen så det er godt gennemvarmt.
  • Rul hver bolle ud til et tyndt pitabrød, - ca. 1/2 cm i tykkelsen.
    *Jeg foretrækker at rulle dem ud i lidt semola eller durum, da det giver dem en lækker overflade, - men du kan også rulle dem ud i almindelig hvedemel.
  • Placer 3 pitabrød på hver varme bageplade, og bag pitabrødene i ca. 8-10 min. eller til de er luftige og gyldne.

Creme fraiche dressing

  • Bland creme fraiche med mayonnaise, finthakket purløg og citron saft.
  • Smag til med salt og peber og lad dressingen stå på køl til den skal serveres.
  • Server dine lune pitabrød på fyld efter ønske.

Noter

Pitabrødene kan sagtens varmes op, hvis man ønsker at lave dem på forhånd. Lun dem et par minutter ved 175 grader.
Når vi har forskellige kødrester bruger vi oftest disse til pitabrød.
Vi steger kødet sammen med lidt løg, peberfrugt og lignende, og krydrer oftest med salt og peber, spidskommen, cayenne peber mv.

Kommentarer

  1. Pingback: Pulled pork pita - Opskrift med kålsalat og urtedressing

  2. Kristina

    Hvor meget mel?

  3. Kristina

    Undskyld, læste da ikke ordentligt efter

  4. Hej Dianna
    Tak for en masse fantastiske opskrifter. Jeg bagte disse pitabrød igår og de blev overraskende gode
    Har du prøvet at erstatte noget af hvedemelet med fuldkornsmel og med hvilket resultat?
    Jeg overvejer at forsøge mig med det næste gang.
    Mvh Lotte

    • Hej Lotte

      Hvor er det dejligt at høre, tusind tak:)
      Jeg har ikke prøvet med en grovere mel, – men tænker sagtens du kan skifte noget af melen ud:)
      Nogle gange har grovere meltyper behov for lidt mere væske, da de suger mere – så måske der er behov for ekstra vand. Tænker ikke det er mere end 1/4 dl eller i den stil, – så prøv dig frem:)

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)